OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Sat Sep 19, 2020 4:09 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: PF3 unresponsive
PostPosted: Sat Aug 01, 2020 10:17 am 
Offline

Joined: Sun Dec 26, 2010 4:33 pm
Posts: 1057
I know I reported this once before - can't locate the thread for some reason. Still having this issue, about 10% of the time.

PF3 loads up quite normally (apparently): the flight plan loads, the usual dialogue boxes appear, SID/STAR whatever, and the programme connects to the sim. But when you come to any input via the keypad.. completely dead. No response. No little 'beep' sound (which I have active) to indicate that the input has been received. If you disconnect and try again, the same result. Only closing down PF3 and starting it up again fixes things. Invariably PF3 will then work as normal and respond to keyboard input.

I attach a log file - is there any indication as to why I am having this problem? As I say, there's nothing in the GUI to indicate that there is anything wrong.

Thanks


Attachments:
debug_monitor.zip [16.86 KiB]
Downloaded 10 times
Top
   
 Post subject: Re: PF3 unresponsive
PostPosted: Sat Aug 01, 2020 12:05 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3839
This is what's shown at the end of the log:-
Code:
01/08/2020 10:11:13: 960 - ****** ERROR ****** 76 PF_Controller Loc: 30E8
01/08/2020 10:11:13: 960 - Unable to access Kneeboard file due to a path error (see next entry)
01/08/2020 10:11:13: 960 - Path used: X:\X-Plane\
01/08/2020 10:11:13: 960 - PF Loop Exited due to FS Disconnected!
01/08/2020 10:11:13: 960 - ****** PF3 Disconnected from FS

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
 Post subject: Re: PF3 unresponsive
PostPosted: Sat Aug 01, 2020 12:20 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 26, 2010 4:33 pm
Posts: 1057
Hi Dave.

I don't suppose (it being X-Plane!) you have any more idea what that means, in practice, than I do? The path to the sim shown is correct. What path should PF3 be using to locate the kneeboard file (which it says it can't locate)? Moreover, if, as I say, I close down PF3 and immediately start it up again with exactly the same parameters, it responds just fine second time round.

Perhaps I will just have to resign myself to this - or contact PFEtoXPlane perhaps?

Thanks,

Martin


Top
   
 Post subject: Re: PF3 unresponsive
PostPosted: Sat Aug 01, 2020 3:13 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3839
All I know is it's looking for the nobrief.htm file in the FS\Uires\ folder and can't find it - Error 76 (path not found). Does that folder even exist in XPlane? If not just create it and see if that helps

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
 Post subject: Re: PF3 unresponsive
PostPosted: Sun Aug 02, 2020 8:24 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 26, 2010 4:33 pm
Posts: 1057
No, that folder is a blast from the (FS9) past!! Three years since I moved to XP11. How time flies (so to speak!).

It doesn't exist in XP, but I can try creating it, as you suggest. If the html file exists in FS9, I'll have a copy backed up somewhere.

As 90%+ flights work just fine, it'll be a while until I can say whether there's any difference. Odd though that simply restarting PF3 always ensures the problem is fixed, for that time. If there were a missing file, why would it matter one time and not the next? (Rhetorical question!).

Thanks Dave.

Martin


Top
   
 Post subject: Re: PF3 unresponsive
PostPosted: Mon Aug 03, 2020 12:15 am 
Offline

Joined: Sat Apr 02, 2016 11:39 am
Posts: 55
Location: LEMD
Hi Martin,

I've been trying to upload the 'nobrief.htm' files for FSX and FS9 for you, but it has been impossible for me to do this.

Anyway, these files are very simple and you can create them with NOTEPAD. What you have to copy and paste into a blank document is the following:

For FSX:

<HTML>
<META HTTP-EQUIV = "Content-Type" CONTENT = "text / html; charset = windows-1252">
<BODY>
There is no information available for this flight.
</BODY>
</HTML>

For FS9:

<HTML>
<META HTTP-EQUIV = "Content-Type" CONTENT = "text / html; charset = windows-1252">
<BODY>
There is no information available for this flight.
</BODY>
</HTML>

As you can see, it is exactly the same file for the two simulators.

Save the file with the extension '.htm' and see if it works for you.

A greeting.

_________________
Kind regards,

Carlos

Image


Top
   
 Post subject: Re: PF3 unresponsive
PostPosted: Mon Aug 03, 2020 6:40 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3839
You don't need that file and pf3 won't complain if it's not there.... It's the path to the file it wasn't happy about.

Sent from my mobile using Tapatalk


_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
 Post subject: Re: PF3 unresponsive
PostPosted: Mon Sep 14, 2020 8:41 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 26, 2010 4:33 pm
Posts: 1057
Here's another log file. Does it show the same problem? PF3 connects and everything seems normal... but no response to any keyboard input at all. Close down PF3 and start again... and it's as it should be.


Attachments:
debug_monitor.zip [18.93 KiB]
Downloaded 2 times
Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited