OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Wed Oct 24, 2018 12:10 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 2:39 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 22, 2018 4:41 pm
Posts: 24
Location: LIRP LIRQ
Quote:
If you installed under an Admin account then try installing the Microsoft DirectX Managed Runtimes, using the following link, as I seem to remember this made a difference for another user with the same problem.

https://www.microsoft.com/en-gb/downloa ... x?id=15478

If you didn't install under Admin please run the installer again
hello,

I have done again everything under Admin rights: same "blockage"
I have installed the Managed Runtimes (the cause of license block issue, as it would not install under win7, where I could not listen the ATC speaking)

same error message, with all flightplans tried: "LOCKED file" in FPP folder

_________________
win10, i7-4790k, 32Gb, 2TBSDD, 1080ti, Warthog, Sound Blaster Fatal1ty, TrackIr5, Oculus CV1, Saitek Rudder/Trim wheel, CH Throttle
P3dv4.3


Last edited by Tozzifan on Sun Apr 29, 2018 2:54 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 2:49 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 22, 2018 4:41 pm
Posts: 24
Location: LIRP LIRQ
I tried changing, again, permissions for my C:\prepar3d_v4_PF3_Oncourse folder to full controll for win10user/authenticated user, now the error message has changed to

"there was a problem whilst processing this plan!"

_________________
win10, i7-4790k, 32Gb, 2TBSDD, 1080ti, Warthog, Sound Blaster Fatal1ty, TrackIr5, Oculus CV1, Saitek Rudder/Trim wheel, CH Throttle
P3dv4.3


Top
   
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 1:15 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 02, 2016 11:39 am
Posts: 48
Location: LEMD
Hi Tozzifan,

It's only an idea.

I have read your post and I have noticed that you recieive a message of "Locked file" under Windows 10.

Well, if you are using Windows Defender Security Center try this:

https://support.microsoft.com/en-us/hel ... ity-center

In your case, try turning it off.

I recently changed my HDD for a SDD and I had several problems with "locked files" until I turned this option off.

_________________
Kind regards,

Carlos

Image


Top
   
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 3:14 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 22, 2018 4:41 pm
Posts: 24
Location: LIRP LIRQ
Quote:
.............................................

Well, if you are using Windows Defender Security Center try this:

https://support.microsoft.com/en-us/hel ... ity-center

In your case, try turning it off.

I recently changed my HDD for a SDD and I had several problems with "locked files" until I turned this option off.
thanks cmg344, yet I already had the <folder control> deactivated, as well as all the p3dv4 (and addons) folders excluded from scan; totally deactivating Windows Defender changes nothing

I am really out of options, as this happens only with PF3, and none of the flightplans (from the same location) tried so far is not readable by other utilities (REXSF, ASP4, PlanG, LittleNavMap, P3d4, FSXSE, ATCpro)

_________________
win10, i7-4790k, 32Gb, 2TBSDD, 1080ti, Warthog, Sound Blaster Fatal1ty, TrackIr5, Oculus CV1, Saitek Rudder/Trim wheel, CH Throttle
P3dv4.3


Top
   
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 4:00 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 22, 2018 4:41 pm
Posts: 24
Location: LIRP LIRQ
further investigation:

attached flight plan 1 is the only one found readable so far

if I then load another one, the "there was a problem whilst processing this plan!" message error appears
if I reload the first good one, it works again
if I try to load two faulty flight plans in a row, then the "LOCKED FILE" error appears, and I have to quit PF3, manually delete the temporary file created into FPP folder
only then, then first good flight plan is readable again

I noticed that, into the FPP folder, the readable YMML-YBBN flight plan has three temporary files created : YMML-YBBN.pln / YMML-YBBN.json / YMML-YBBN.fpp
when I load a "faulty" one, into the FPP folder only one file is created: XXXXXXXX.pln, nothing else


Attachments:
File comment: flightplan 1
YMML-YBBN.rar [869 Bytes]
Downloaded 16 times

_________________
win10, i7-4790k, 32Gb, 2TBSDD, 1080ti, Warthog, Sound Blaster Fatal1ty, TrackIr5, Oculus CV1, Saitek Rudder/Trim wheel, CH Throttle
P3dv4.3
Top
   
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 5:12 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3482
Have you validated your PF3 installtion (i.e. Options #2 / Validate your PF3 Installation) ?

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 6:37 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 22, 2018 4:41 pm
Posts: 24
Location: LIRP LIRQ
Quote:
Have you validated your PF3 installtion (i.e. Options #2 / Validate your PF3 Installation) ?
yes, every time, after reinstall and after first errors

_________________
win10, i7-4790k, 32Gb, 2TBSDD, 1080ti, Warthog, Sound Blaster Fatal1ty, TrackIr5, Oculus CV1, Saitek Rudder/Trim wheel, CH Throttle
P3dv4.3


Top
   
PostPosted: Wed May 02, 2018 3:15 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 22, 2018 4:41 pm
Posts: 24
Location: LIRP LIRQ
this time I've tried to deactivate/uninstall/reinstall PF3 on different locations: 1 the default one 2 out of C: default location/partition

no positive results and, again, activation locked again :?: :!: regardless of having received the deactivation confirmation, every time

_________________
win10, i7-4790k, 32Gb, 2TBSDD, 1080ti, Warthog, Sound Blaster Fatal1ty, TrackIr5, Oculus CV1, Saitek Rudder/Trim wheel, CH Throttle
P3dv4.3


Top
   
PostPosted: Fri May 04, 2018 4:27 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 22, 2018 4:41 pm
Posts: 24
Location: LIRP LIRQ
hello again guys,

to say the least, I'd like a hint or technical answer about why only six of dozens flight plans tried(created in different ways, yet almost all of them readable to all other P3d/FSX utilities) are usable for PF3 : it looks like that sometimes there are just a few flight plans rejected by other utilities too, yet they are a very minority, while with PF3 is happening just the opposite

to refine my question better:

can you at least tell me how (with which instrument) to create a flightplan surely readable by PF3?

_________________
win10, i7-4790k, 32Gb, 2TBSDD, 1080ti, Warthog, Sound Blaster Fatal1ty, TrackIr5, Oculus CV1, Saitek Rudder/Trim wheel, CH Throttle
P3dv4.3


Top
   
PostPosted: Fri May 04, 2018 5:19 pm 
Online

Joined: Sun May 05, 2013 2:22 am
Posts: 477
I think the question is, which flight planner did you use to create the ones that ARE working in PF3? It's difficult to say but in cases where some flight plans work and some don't, there is usually a difference in formatting.

Also some Win 10 users have found that their Windows regional settings can affect the loading of flight plans. I have no idea if this is an issue in your case but wanted to mention it. See

viewtopic.php?f=8&t=2725

_________________
Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited