OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums

No "Recent ATC communication Log"

PLEASE NOTE:

If you are reporting an issue with PF3 please remember to Zip and attach the Debug_Monitor.log file from your PF3\Logs folder. Thank you.

Post Reply   Page 2 of 4  [ 37 posts ]
Jump to page « 1 2 3 4 »
Author Message
Dave March
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Sun Feb 18, 2024 12:11 pm
Site Admin
Offline
 
Posts: 6123
Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Location: Sawtry, Cambridgeshire. UK
Contact: Website
 
Ah, I see you're not talking about Remote Text but the ATC log display.

I 'think' this may have something to do with your callsign. Please humour me and choose something like Easy 4 (eg choose an airline) and see if that works. If it does then I know what the problem is and 'should' be able to circumvent it

_________________

Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

I don't know if my memory is getting worse as I get older...
...I just can't remember how it used to be!

[ img ]


Top
Profile Quote
pck42
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Sun Feb 18, 2024 2:35 pm
Offline
 
Posts: 134
Joined: Sat Apr 30, 2022 4:23 pm
Location: Orlando, Florida
 
I just don't believe that. It worked! But YOU SCARE ME! :roll: :roll: :roll:
Can't wait to hear how you came up with that solution.
pck42


Top
Profile Quote
Dave March
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Sun Feb 18, 2024 6:54 pm
Site Admin
Offline
 
Posts: 6123
Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Location: Sawtry, Cambridgeshire. UK
Contact: Website
 
Great, thank you. I now know how to work around that... stay tuned for what I hope will be the last beta before 3.22.0

_________________

Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

I don't know if my memory is getting worse as I get older...
...I just can't remember how it used to be!

[ img ]


Top
Profile Quote
pck42
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Mon Feb 19, 2024 1:56 pm
Offline
 
Posts: 134
Joined: Sat Apr 30, 2022 4:23 pm
Location: Orlando, Florida
 
OK but please tell me how you figured that out and why it happened. Will I be able to go back to my old call sign?
pck42


Top
Profile Quote
Dave March
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Mon Feb 19, 2024 3:21 pm
Site Admin
Offline
 
Posts: 6123
Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Location: Sawtry, Cambridgeshire. UK
Contact: Website
 
You will be able to go back to your old callsign once I add the work around. Basically PF3 needs to check for your call sign in the ATC sentence to determine if and when they are talking to you or you to them. This is so we can add highlighting to the Remote Text utility and to know which messages to show in the ATC log. Call signs that are simply 'airline' + 'number' work fine. But for those calligns like ABC123 it has a problem, because by the time it gets to the ATC sentence the 'ABC123' (which I'm looking for) becomes 'Alpha Bravo Charlie 123'. Never picked it up before. :o

_________________

Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

I don't know if my memory is getting worse as I get older...
...I just can't remember how it used to be!

[ img ]


Top
Profile Quote
martinlest
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Mon Feb 19, 2024 9:55 pm
Offline
 
Posts: 1308
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:33 pm
 
I have had no text show in the ATC Communication log window for some weeks now... only the remote text windows is working.

I of course read the above callsign fix - I fly pretty much a different (real-world) airline each flight, and they all of course use different callsigns. My issue must be something different. Anything else might I do to get text back in the onscreen COMM log?

Thanks


Top
Profile Quote
Dave March
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Tue Feb 20, 2024 9:17 am
Site Admin
Offline
 
Posts: 6123
Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Location: Sawtry, Cambridgeshire. UK
Contact: Website
 
martinlest wrote: *  Mon Feb 19, 2024 9:55 pm
I have had no text show in the ATC Communication log window for some weeks now... only the remote text windows is working.

I of course read the above callsign fix - I fly pretty much a different (real-world) airline each flight, and they all of course use different callsigns. My issue must be something different. Anything else might I do to get text back in the onscreen COMM log?

Thanks
Next time it doesn't work please attach a log

_________________

Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

I don't know if my memory is getting worse as I get older...
...I just can't remember how it used to be!

[ img ]


Top
Profile Quote
martinlest
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Wed Feb 21, 2024 3:12 pm
Offline
 
Posts: 1308
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:33 pm
 
Working again in beta 142 :) Thanks Dave.


Top
Profile Quote
Dave March
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Wed Feb 21, 2024 5:00 pm
Site Admin
Offline
 
Posts: 6123
Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Location: Sawtry, Cambridgeshire. UK
Contact: Website
 
:D

_________________

Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

I don't know if my memory is getting worse as I get older...
...I just can't remember how it used to be!

[ img ]


Top
Profile Quote
martinlest
Post subject: Re: No "Recent ATC communication Log"
Posted: Sun Mar 10, 2024 12:51 pm
Offline
 
Posts: 1308
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:33 pm
 
I'm sorry to say that the COM log is no longer working. It did work for a while in the beta mentioned above. It opens automatically, but I haven't seen it populated with any text since the new full version :-(

Martin
debug_monitor.zip
(1.19 MiB) Downloaded 24 times


Top
Profile Quote
Display: Sort by: Direction:
Post Reply   Page 2 of 4  [ 37 posts ]
Return to “PF3-ATC at its best” | Jump to page « 1 2 3 4 »
Jump to: