OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Sun Nov 18, 2018 7:20 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: ATC stopped post Oceanic
PostPosted: Fri Nov 02, 2018 2:17 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 05, 2017 9:31 am
Posts: 19
I just did a YSSY-WSSS flight and the Program stopped post Oceanic and I proceeded in silence to destination. Manual descent requests and manually going to TWR frequency did not work. However, the program was still connected as I could get the ATIS, change closed caption, etc. Logs are attached.

I don't discount user error however I am not sure what that would be!

Thanks.

Mark


Attachments:
XDebug.zip [2.75 MiB]
Downloaded 3 times
Top
   
PostPosted: Sun Nov 04, 2018 12:02 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3493
The problem appears to be you were not tuned to the correct frequency. This was because you were not handed off and the reason for that I'm still looking into. Going forward if you use the PF3 Display utility it will show you the frequency you should be tuned to and should this problem occur again you could simply tune to the correct control frequency and manually make contact. I will address this in the next maintenance release.

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Mon Nov 05, 2018 9:39 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 05, 2017 9:31 am
Posts: 19
Thanks David, I will read up on using the display utility to check, for future flights. BTW I did the flight again a few days later albeit on a completely different ATS route and it worked fine, go figure!

Regards,

Mark

Edit - just read the manual re the Display Utility. Gold, amazing how you can use something everyday and not know of such little Easter eggs 🥚


Top
   
PostPosted: Tue Nov 06, 2018 7:57 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3493
Yeah I know... I'm still finding little treasures and I developed it! But that's more down to failing memory! ;-)

Sent from my mobile using Tapatalk


_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited