OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Mon Nov 19, 2018 2:05 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Arrival Atis question
PostPosted: Fri Jun 15, 2018 4:09 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 30, 2016 4:44 pm
Posts: 220
Not sure if this is a problem I am seeing or just the way it works. I am using P3D version 3.4 and Paid FSUIPC. When I press the 2 key for arrival ATIS, I get the ATIS in small parts. Press it once, and I get the weather, or part of it in the FSUIPC text screen. Then nothing, I press 2 again, and it acts like it is continuing with the rest of the atis. Sometimes I have to hit 2 for the third time to get the entire atis with landing runway. Sometimes, after I do this, I hear an ATC conversation with another aircraft, and the text that shows is not the text from the atc conversation, but is some of the ATIS info I requested, scrolling again. It is as if the ATIS info was held in a buffer, and is repeating in the text window. Eventually, goes back to normal.

My question is, is this ATIS broadcast supposed to be in parts, or should I see the entire broadcast by pressing the 2 key one time?


Attachments:
debug_monitor.zip [578.56 KiB]
Downloaded 7 times
Top
   
PostPosted: Fri Jun 15, 2018 4:32 pm 
Offline

Joined: Sun May 05, 2013 2:22 am
Posts: 477
I don't use P3D, but PF3's ACARS ATIS uses the FS kneeboard which is not available in P3D. Apparently it does work in P3D with some glitches. The following thread has some more info:

viewtopic.php?f=8&t=2852

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Fri Jun 15, 2018 4:43 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 30, 2016 4:44 pm
Posts: 220
OK, not a big deal, I see other people have seen this. Just wanted to see if I had something set incorrectly.


Top
   
PostPosted: Fri Jun 15, 2018 5:39 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3493
If enough people complain about not having the kneeboard maybe LM will add it :)

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Thu Jun 21, 2018 10:15 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 30, 2016 4:44 pm
Posts: 220
Found a way to get entire ATIS to display in P3D. Press the 2 key once. You get partial ATIS, then hit the 0 Key like you are going to transmit to ATC, and the rest of the ATIS will show up in the text window.


Top
   
PostPosted: Thu Jun 21, 2018 10:20 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3493
Interesting... thanks for sharing.... maybe we need a 'Tips for using PF3 with P3D' topic?

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited