OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Sat Oct 20, 2018 11:27 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 5:53 am 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
All the way down France, and thus no descent instructions etc. I realize that the last WYPOINT is a long way from LFML but thought that the French ATC would descend me.
Thanks a lot.


Attachments:
debug_monitor.zip [707.96 KiB]
Downloaded 31 times
CM_Debug.zip [4.6 KiB]
Downloaded 28 times
Atc_Chat (2).zip [432 Bytes]
Downloaded 29 times
Top
   
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 5:30 pm 
Offline

Joined: Fri May 22, 2009 8:27 pm
Posts: 1171
Location: Yorkshire
Please load your flightplan from the FPP folder.

_________________
Regards Dave
Forum Moderator

Image
Image


Top
   
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 6:03 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3479
It looks like you missed the first couple of waypoints and just continued flying on regardless. If you ever find yourself in a similar situation try using the 'Direct to...' request

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 6:15 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
Ok thanks. I was using the Bogna DP out of Gatwick, and in the Airbus MCDU there are noise abatement constraints leaving the London area. I guess that because the MCDU was programmed separately for the flight, ATC and the MCDU route were not synced. Thanks again for taking the time to look at that.


Top
   
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 6:28 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 08, 2016 9:29 pm
Posts: 363
I recommend you do not include SID waypoints in the flightplan loaded into PF3. Let the SID exit be your first waypoint in PF3. Saves you a lot of trouble.

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Tue Feb 13, 2018 1:54 am 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
Sorry to nag folks but same problem again Z├╝rich to Gatwick, Zurich control,but noticed this in the clearance Log.
'Speedbird 196 cleared to Echo Golf Kilo Kilo departure via Victor Echo Bravo India Tango cleared to Flight Level 260 Squawk 2474 Departure 123.6'

'Speedbird 196 resume own navigation" (after DP)

"Speedbird 196 Contact PARIS CONTROL on 118.25" (from Zurich control)

and then this "Speedbird 196 Contact ZURICH CONTROL on 128.05' and that's it all the way to London, no descent, no further vectors. Of course, i have no skill when it comes to reading logs so could well be barking up the wrong tree. Thanks for the recommendations regarding DP's, but i'm not doing anything different and this is a new problem.
Thanks a lot.


Attachments:
Clearance.zip [1.42 KiB]
Downloaded 31 times
Top
   
PostPosted: Tue Feb 13, 2018 11:03 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3479
Quote:
but i'm not doing anything different and this is a new problem.
If the problem didn't start immediately following the last release (which I doubt) you must be doing something different, surely?

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Tue Feb 13, 2018 2:20 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
Yes, that is a logical conclusion. I just don't know what it is. It seems to occur with the Aerosoft Airbus, but again why would that make any difference? Will try the same route with an E 175 and see what happens.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited