OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Wed Dec 13, 2017 4:16 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous 1 2 3
Author Message
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 5:46 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 09, 2016 1:18 am
Posts: 17
Of course Dave. Here it goes.


Attachments:
CenterSectors.rar [94.86 KiB]
Downloaded 4 times
Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 6:28 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3180
Well here's a longshot... as I said previously, my Win 10 system already has .NET 4.0.30319 installed, which is the minimum requirement for PF3 but I'm wondering if your problems are being caused by not having this installed at all.

.NET Framework 4 can be downloaded and installed from the following MS website if you fancy giving it a go

https://www.microsoft.com/en-US/Downloa ... x?id=17718

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Image


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 6:47 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 09, 2016 1:18 am
Posts: 17
Ok. let's try...


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 6:55 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 09, 2016 1:18 am
Posts: 17
Nop, that's not the issue.

Install lock and say something like this: "1. Microsoft .NET framework 4 is already part of OS system. It is not necessary to install. 2. It is already installed same version or superior of .NET framework 4 in this pc".


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 7:11 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3180
Mmmmmmmh... I'm fast running out of ideas.

Please try installing the following

https://www.microsoft.com/en-gb/downloa ... x?id=15478

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Image


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 10:16 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 09, 2016 1:18 am
Posts: 17
Nothing Dave. No working.

I will try creating another user account and see what happen. Please, unlock PF3; I will send you my info by mail.

Cheers,

Jorge


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 11:56 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 09, 2016 1:18 am
Posts: 17
And... BINGO! It works! I will try tomorrow flying again.

Systems are like women to me: sometimes get mad and you will never know why :D

Thank you very much Dave. You are the man.

Best regards,

Jorge.


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 8:18 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3180
Well I'm still baffled! What exactly did you do to get it working?

Sent from my mobile using Tapatalk


_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Image


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Sun Nov 12, 2017 6:45 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 09, 2016 1:18 am
Posts: 17
Well, I can not tell for sure. I am a lawyer... ;)

Something like this:

1. Turn win 10 to a previous version (without creator).
2. Run net cleanup tool trying to uninstall .net framework 4.7; no success.
3. Uninstall win update KB40416764 (very important, I think).

At this point PF3 still do no work. I wondered if something in the default configuration was the problem. So, I created a new user, reinstall PF3 and adjust the addons (GSX, FSUIPC and so). Windows usually do what it please, and start updates without previous warning; to prevent that, I deactivate win updates under win services. And, voila! PF3 works perfectly.

I believe that you always was right, Dave. Creator was the problem. But something in default configuration blocked all modifications that I was trying to do. Making a new profile solved the problem.

One testing fly... all perfect. Back in business.

The important thing is that you were always here giving assistant Dave. You guided me somehow. So, thank you, thank you very much.

Cheers from a very satisfied customer,

Jorge


Top
   
 Post subject: Re: LOADING FPP PROBLEM
PostPosted: Mon Dec 11, 2017 6:52 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 23, 2009 6:28 pm
Posts: 34
Hi,

Just as a matter of interest, I've had the very same problem following the Win10 features update. I restored a backup of my C drive and PF3 can now load the problem flightplan with no difficulty.

Jim

P.S. I was frustrated enough with these auto updates to upgrade my Home Edition to Pro. I'm pleased to have just deferred these updates for a long time!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous 1 2 3

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited