OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Wed Jun 20, 2018 1:53 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Oct 17, 2017 3:35 am 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
Hi,
I continue to have problems when attempting to use voice recognition. My FO contacts a centre but there is no response and this causes a loss of communication with ATC. The chime sounds so something is being transmitted, and ATC gave me a traffic advisory so they know i'm there, but without acknowledgement of my check in the flight is toast.
Also, having problems when on approach with ATC saying "please continue you turn to 190" over and over again despite being on a heading of 190 (not always that heading, just an example) no landing clearance or instructions to contact tower. Don't have this one in the logs will have to wait for it to happen again.
Thanks


Attachments:
debug_monitor.zip [231.46 KiB]
Downloaded 17 times
CM_Debug.zip [468 Bytes]
Downloaded 17 times
Atc_Chat.zip [935 Bytes]
Downloaded 17 times
Top
   
PostPosted: Thu Oct 19, 2017 10:57 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
Dave, i just realized i'm running MCE version 2.7.29 instead 2.7.34, so unless you see anything significant in the logs, that might be my problem. Will install latest version and experiment.


Top
   
PostPosted: Fri Oct 20, 2017 12:36 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3319
Does everything work okay when you're not using MCE?

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Image


Top
   
PostPosted: Fri Oct 20, 2017 7:53 pm 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
Haven't tried that yet as it has trouble recognizing my voice communication. Will try when i get back from work. These logs are same flight plan EGNX to EIDW in the Dash 8, communication is lost at 9000 feet after being told to "resume own navigation". I looked up frequencies for East Midland centre and London Control, but couldn't make contact with any one.
Thank you for your patience.


Attachments:
old_debug_monitor.zip [433.63 KiB]
Downloaded 17 times
debug_monitor.zip [180.3 KiB]
Downloaded 18 times
Atc_Chat.zip [1.18 KiB]
Downloaded 17 times
Top
   
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 4:00 am 
Offline

Joined: Tue Sep 02, 2014 1:18 am
Posts: 59
Did the same flight again with "Talk to ATC Controllers" disabled in MCE, and PFE set with co pilot Mode 3. Everything worked fine.


Top
   
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 7:37 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3319
That's good, so the problem is with MCE or the way you have it configured. Have you tried the MCE support forum?

Sent from my mobile using Tapatalk


_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited