OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Sat Oct 21, 2017 2:48 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Oct 08, 2017 7:21 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 04, 2016 10:46 am
Posts: 6
I have acquired a new computer and have installed FSX Steam edition. However i am finding trouble trying to use PF3. When i tune ATIS there´s a recording being played on, but it sounds quite strange to me (it mentions stuff related to directions after mentioning the landing and departing runways, like "southwest direction" and similar). I have had a 6 month hiatus on flight simming, but i don´t remember anything like that in PF3 unless there have been some change in the aforementioned timelapse. Seconds after tuning ATIS an error message shows indicating PF3 must close.

I have sent two error logs, and i include another one in this post. I have been using PFE and PF3 since their creation, and i have never suffered this problem. Any help appreciated, i´m at a loss about what to do. I´m using win 10 professional by the way.


Attachments:
pf3_error_report_20171008_201332.zip [135.71 KiB]
Downloaded 3 times
Top
   
PostPosted: Sun Oct 08, 2017 7:27 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3130
Well I tried Google translate but it's still a bit misleading, but here's the actual error message, so it would seem to be a DirectX issue

Desc: No se puede cargar el archivo o ensamblado 'Microsoft.DirectX.DirectSound, Version=1.0.2902.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' ni una de sus dependencias. El sistema no puede encontrar el archivo especificado. Loc: 2B2

Perhaps take a look at the first item in our FAQ section

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Image


Top
   
PostPosted: Mon Oct 09, 2017 6:40 am 
Offline

Joined: Mon Jul 04, 2016 10:46 am
Posts: 6
Your suggestion worked, it was indeed a DirectX end user runtime problem. Installed them and now PF3 works normally.

Now i must find the origin of the strange ATIS message i mentioned, it´s not PF3 (now i hear both ATIS messages simultaneously) and i have disabled the Activesky one. No idea where it can come from, but not biggie anyways.

Thanks for the help!


Top
   
PostPosted: Mon Oct 09, 2017 9:13 pm 
Offline

Joined: Fri May 22, 2009 8:27 pm
Posts: 1110
Quote:
Your suggestion worked, it was indeed a DirectX end user runtime problem. Installed them and now PF3 works normally.

Now i must find the origin of the strange ATIS message i mentioned, it´s not PF3 (now i hear both ATIS messages simultaneously) and i have disabled the Activesky one. No idea where it can come from, but not biggie anyways.

Thanks for the help!
Could it be from FSX-SE itself, turn ATC volume down to "0" in Settings/Volume within FSX if not done so already.

_________________
Regards Dave
Forum Moderator

Image
Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited