OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Mon Dec 18, 2017 3:51 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: Wed Oct 11, 2017 5:36 pm 
Offline

Joined: Sun May 05, 2013 2:22 am
Posts: 367
If flying the SID I would make my first PF3 waypoint STINS, which you will cross regardless of which runway is used for departure. Before STINS you will not be vectored if using the SID option in PF3, so you would enter WESLA or SIPLY in your FMC. If you do not want to fly the SID, your PF3 flight plan would simply be (KSFO) GOBBS DUBRY etc. and you would not activate the SID function in PF3. You would then be vectored off the runway (whichever runway you depart from) to your first waypoint (GOBBS).

_________________
Image


Last edited by Dan77 on Wed Oct 11, 2017 5:58 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Wed Oct 11, 2017 5:51 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 08, 2016 9:29 pm
Posts: 321
May I suggest you download my Presets Package for the SimRandomizer:

viewtopic.php?f=10&t=2572

I included an additional Manual that might shed a light on the SID / STAR usage in PF3 for you - even if you don't want to use the SimRandomizer at this time.

_________________
Image


Top
   
PostPosted: Sat Oct 14, 2017 6:33 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 06, 2017 6:48 pm
Posts: 14
Quote:
May I suggest you download my Presets Package for the SimRandomizer:

viewtopic.php?f=10&t=2572

I included an additional Manual that might shed a light on the SID / STAR usage in PF3 for you - even if you don't want to use the SimRandomizer at this time.
This looks like a great tool! Thanks!
Quote:
If flying the SID I would make my first PF3 waypoint STINS, which you will cross regardless of which runway is used for departure. Before STINS you will not be vectored if using the SID option in PF3, so you would enter WESLA or SIPLY in your FMC. If you do not want to fly the SID, your PF3 flight plan would simply be (KSFO) GOBBS DUBRY etc. and you would not activate the SID function in PF3. You would then be vectored off the runway (whichever runway you depart from) to your first waypoint (GOBBS).
AHH!! Okay, I've done a few flight with and without ATC and a few with ATC doing both "vectored" and SID/STAR procedures.

THANK YOU GUYS SO MUCH!!! This has taken out a lot of learning curve frustration in understanding the differences!

Cheers all!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited