OnCourse Software

Welcome to our Product Support Forums
It is currently Sat Dec 05, 2020 10:55 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Nov 22, 2020 12:02 am 
Offline

Joined: Sat Jun 24, 2017 2:50 am
Posts: 36
While in cruise I may be surfing the web or doing similar things. However, when flying in P3D, everytime ATC speaks, I'm automatically switched to P3D no matter what I'm doing. If I'm typing something and ATC speaks, I may end up opening doors, extending gear and deploying spoilers instead of writing what I intended to do. Is it there a way to prevent this from happening, while keeping close caption enabled? This does not happen in either FS9 or FSX, just P3D4.


Top
   
PostPosted: Sun Nov 22, 2020 10:37 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3900
I think this is due to you using the default P3D message window to display captions. If you used our RemoteText utility (if you have a second monitor or PC) this shouldn't happen. Equally you could use the FSUIPC ADVDisplay window for captions.

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Sun Nov 22, 2020 10:54 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 24, 2017 2:50 am
Posts: 36
Thanks, David. I only have a single PC and a single monitor, so Remote Text is not an option. Is ADVDisplay available in P3D4? I understood it was not and thus I had to use the P3D Simconnect Window...


Top
   
PostPosted: Mon Nov 23, 2020 11:51 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3900
Looks like it according to this user

viewtopic.php?f=8&t=3302

_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Tue Nov 24, 2020 12:21 am 
Offline

Joined: Sat Jun 24, 2017 2:50 am
Posts: 36
That user is me! :D

Anyway, I don't know why, but I'm in the middle of a flight between LTBA and LIMC, and PF3 is not switching me to P3D as soon as ATC speaks to me. Curious...


Top
   
PostPosted: Tue Nov 24, 2020 6:39 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3900
It's not ment to do that. Are you using Advdisplay?

Sent from my mobile using Tapatalk


_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
PostPosted: Wed Nov 25, 2020 2:02 am 
Offline

Joined: Sat Jun 24, 2017 2:50 am
Posts: 36
Negative: I'm using the Simconnect Window. I could not find the ADVDisplay.

Anyway, I was able to find some correlation: if I close the Simconnect Window by myself (either by pressing the X button or using the hotkey), the annoying behavior stops. As soon as I open`it by myself, and leave it to close by itself, the autoswitch to P3D is resumed.


Top
   
PostPosted: Wed Nov 25, 2020 7:19 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon May 18, 2009 6:22 pm
Posts: 3900
Oh I see. Thanks for clearing that up and hopefully that will help other users. I will add this to our FAQ page.

Sent from my mobile using Tapatalk


_________________
Cheers

Dave March

Email: dmarch@oncourse-software.co.uk

Without a log it didn't happen!

Image


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited